Schrijversdag

12 oktober 2019, van 11:00 tot 16:00 | Bibliotheek Krimpen

Op zaterdag 12 oktober a.s. van 11:00 tot 16:00 uur vindt in de Tuyter te Krimpen aan den IJssel een Schrijversdag plaats. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Kirsten Jaarsma uit Krimpen aan den IJssel zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft Wim Daniëls een inspirerende presentatie over taal.

Workshops

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten. Ze dragen voor uit eigen werk en er worden boeken verloot van de deelnemende schrijvers uit beide zijden van de IJssel.

Schrijven prikkelt de fantasie en helpt gedachten te ordenen. Tijdens deze dag kun je schrijvers het hemd van het lijf vragen en kennis over het schrijvers-vak lospeuteren. Leer alle ins en outs over het schrijversvak tijdens een workshop ‘Hoe word je schrijver’, of allitereer erop los tijdens een workshop ‘Spelen met taal’.  Laat je inspireren door taalvirtuoos Wim Daniëls die in zijn introductie laat zien hoe mooi taal kan zijn en met lokale schrijvers in gesprek gaat. Boekhandel Kamerbeek is aanwezig met de nodige boeken. We sluiten de dag af met de uitslag van de Elfjes wedstrijd, waarbij kinderen hun best hebben gedaan om het mooiste korte gedicht te schrijven.

Eregalerij

In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van lokale schrijvers. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken. De schrijvers komen regelmatig bijeen om tips uit te wisselen en elkaar op de hoogte te houden. 
Zie: www.bibliotheekaandenijssel.nl/Eregalerij

 

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Van Capellen Stichting