NIEUWS

Beste lezer,

Boekscout, gaat mijn (derde) boek met titel: "Betekenisvolle spreuken op persoonlijke wijze vertaald naar het dagelijks leven" uitgeven. De uitgever wil aan een selecte groep mensen, die mogelijk geïnteresseerd is, een promotiemailing sturen op het moment dat het boek beschikbaar is (omstreeks half oktober). 

Jij wordt dus als eerste op de hoogte gesteld van de verschijning.

De uitgever heeft mij verzekerd dat je e-mailadres alleen gebruikt zal worden voor het verzenden van de promotiemailing van míjn boek. Je zult dus éénmalig een bericht van hem ontvangen. Dat is in mijn contract met Boekscout ook als volgt vastgelegd: "De uitgever zal de door de auteur verstrekte e-mailadressen uitsluitend en eenmalig gebruiken voor toezending van de promotiemailing voor het boek van de auteur. De adressen zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt, en ze zullen ook niet aan derden worden verstrekt."

Als je deze promotiemailing van Boekscout wilt ontvangen, laat me dat dan even weten dan kan ik je e-mailadres aan de uitgever doorgeven. 

Kopieer in dat geval onderstaande zin in je e-mail naar mij:                                                                                                       Ik geef toestemming voor gebruik van mijn mailadres voor het toezenden van een eenmalige promotiemailing.

Vriendelijk bedankt!

biancavanderreijden@outlook.com


Inspirerende Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer

Op zaterdag 30 oktober a.s. van 10:00 tot 16:30 uur vindt in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle weer een Schrijversdag plaats. Het thema voor deze Schrijversdag is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijvers vak.

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Oproep schrijvers voor de eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van Capelse en Krimpense schrijvers: de eregalerij. Dit is een plek waar de Capellenaar en de Krimpenaar niet alleen zijn historische, maar ook zijn literaire woonomgeving kan ervaren. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken. Ken je of ben je een schrijver, laat het ons weten! Wellicht prijkt jouw boek binnenkort bij ons in de collectie.

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.

www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag


Wegens de Corona maatregelen wordt de geplande schrijversdag (zie de uitnodiging hieronder) uitgesteld naar oktober 2021. 

Persbericht 26 juni 2020

Inspirerende Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer

Op zaterdag 10 oktober a.s. van 10:00 tot 16:30 uur vindt in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle weer een Schrijversdag plaats. Het thema voor deze Schrijversdag is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijversvak.

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van lokale schrijvers. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken.

Houd ook de website van de Bibliotheek aan den IJssel in de gaten voor ontwikkelingen rondom deze Schrijversdag: www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag2020

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.

Voor nadere informatie:

Bibliotheek aan den IJssel:

Corien de Kok email: c.dekok@bibliotheekaandenijssel.nl 


Lezing in Rotterdam 24 oktober 2019

Ik kijk tevreden terug naar mijn lezing waar ik veel uitleg heb mogen geven over de onderwerpen van mijn boeken: 'Hooggevoeligheid en Manipulatie'. Al was de opkomst niet zo groot, waren de aanwezigen zeer enthousiast. Na afloop werd er luid geapplaudisseerd en zijn er wat boeken verkocht. 


UITNODIGING! 

Kom jij donderdagavond aanstaande ook naar mijn lezing in Rotterdam West? Ik ga daar uitgebreid vertellen over mijn uitgegeven boeken en de onderwerpen 'Hooggevoeligheid en Manipulatie'. 
Op een groot scherm zal een deel van mijn luchtfotografie te zien zijn. Uit de natuur haal ik mijn rust en inspiratie en zijn een aantal van deze foto's gebruikt als tekstachtergrond in mijn boek 'Open ogen'.
Voorafgaand kun je in de leeszaal om 18 uur gezellig een maaltijd mee eten, bereid door de wereldvrouwen die zich hier vrijwillig voor inzetten. Hiervoor tot uiterlijk een dag van tevoren aanmelden bij: mieke@quasi-modo.nl


Schrijversmarkt 12 oktober 2019

Hieronder een paar foto's van de geslaagde schrijversmarkt die we met een aantal andere auteurs uit Capelle en Krimpen in samenwerking met de Bibliotheek voor de eerste keer hebben georganiseerd. Daar heb ik de workshop: "Hoe word je schrijver/ waarom schrijf je" verzorgd. Taalvirtuoos Wim Daniels was onze gastspreker. 

Hierbij de link voor de overige foto's van de schrijversmarkt:

https://www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag-2019


UITNODIGING

In samenwerking met andere auteurs organiseer ik op zaterdag 12 oktober een schrijversmarkt in Krimpen aan den IJssel. Om 12.00 uur verzorg ik een workshop over het onderwerp: Hoe word je een schrijver/ waarom schrijf je? 


GENOMINEERD VOOR DE INDIE AWARDS 

Maart 2019

Bedankt voor jullie stemmen!❤️
Helaas ben ik geen publieks- of jurywinnaar geworden.
Maar niet getreurd, want de nominatie heeft me veel gebracht: enthousiaste stemmers, een mooi aanbod van een uitgever, een artikel op de voorpagina van de plaatselijke krant, een artikel (halve pagina) in het AD en een radio interview. 🍀
Dit alles, ondanks dat ik de pers laat heb ingelicht en het de eerste keer is dat ik aan een schrijfwedstrijd meedoe.
Bovenop dit alles; een trotse en blije omgeving.
Een flinke opsteker om verder te gaan met schrijven en een leuk plan om verder uit te werken.
Samenvattend voel ik me hoe dan ook een winnaar!  

Hieronder vind je de video van de verloting publieksstemmers voor de Indie Awards.


Radio interview


Interview AD Rotterdam Oost - 27.02.2019 


'Altijd in je eigen kracht geloven'


Boek van Bianca van der Reijden genomineerd voor The Indie Awards.
Met haar boek Manipulatie is de Capelse Bianca van der Reijden genomineerd voor The Indie Awards. 'Ik heb iets negatiefs omgezet in iets positiefs'.
SALWA VAN DER GAAG

In haar woning met fantastisch uitzicht over Capelle aan den IJssel en Rotterdam zit Bianca van der Reijden (48) het liefst met haar laptop op de bank. Uren achtereen kan ze verhalen uittikken. Afgelopen augustus bracht ze haar boek Manipulatie uit. Dat boek is nu genomineerd voor The Indie Awards, een literaire prijs voor auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij.

Van de 554 inzendingen bleven 41 boeken over, waaronder die van de Capelse. De jury zal een keuze maken en er is een publieksprijs, er kan tot morgen worden gestemd.

Bloemenwinkel
,,Ik heb altijd hard gewerkt, maar dat had niks met schrijven te maken", vertelt Van der Reijden. ,,Ik heb een bloemenwinkel gehad, een financieel adviesbureau en ik heb veel opleidingen in de alternatieve geneeskunde gedaan. En dat terwijl ik het als klein meisje al leuk vond om verhalen te schrijven."

Een aantal jaar geleden gooide ze het roer radicaal om. Ze belandde in een scheiding, verhuisde van het platteland naar Capelle aan den IJssel en moest een nieuwe baan vinden. Het waren die veranderingen die haar ertoe zetten om aan het schrijven te slaan.

Het verhaal had ze al snel in haar hoofd. Het moest gaan over een 16-jarig meisje dat door gebrek aan een veilige thuishaven in handen valt van een foute, oudere man. Hij palmt haar in, belooft haar de wereld en neemt haar mee naar zijn familie. Ze raakt verstikt in het web van een sekte en weet niet hoe ze daaruit moet komen.

,,Ik heb zelf ook met narcistische, manipulatieve personen van doen gehad. Daardoor weet ik dat je psychologisch ongelofelijk onderdrukt kan worden. Je kan hier een heel slecht zelfbeeld van krijgen en overal aan twijfelen. Zulke relaties komen overal voor. Liefdesrelatie, op de werkvloer, op scholen."

Waarschuwen
Daarom hoopt Van der Reijden met haar boek ook mensen te waarschuwen. Ze zou graag voorlichting geven op scholen. ,,Jonge mensen moeten alert zijn op de verkeerde mensen en hoe die met ze omgaan. Vooral voor jongeren die geen goede basis hebben, dreigt het gevaar. Als je geen goede thuisbasis hebt, begin je met een soort achterstand. Je hebt dan meer tijd nodig om die weg te poetsen en uit te vinden wie je bent en wat je wilt."

Dat geldt ook voor haar zelf, maar in detail treden wil ze niet. Grotendeels omdat ze geen mensen zwart wil maken, maar ook omdat ze haar blik op de toekomst gericht heeft.

"Schrijven werkt heel therapeutisch. Ik heb iets negatiefs om kunnen zetten in iets positiefs. Daar ben ik trots op. Een mens is zó sterk. Ik heb een hoop meegemaakt en het gaat goed met me. Probeer altijd in je eigen kracht te geloven."

Het boek is te koop op www.boekenbestellen.nl en www.boekmanipulatie.nl. Van der Reijden is bezig met het schrijven van een vervolg.


20 februari 2019. Onverwachts een artikel op de voorpagina van de plaatselijke krant 'IJssel en Lekstreek'.


Advertentie magazine 'HalloCapelle' november 2018